vdBF110510008w

DIPI-moto is gepassioneerd door en gespecialiseerd in 'Motorcycle Life Style'.

Davida helmets

DIPI-moto is officieel dealer van Davida – Made in England

Bij Davida hebben wij over de laatste 30 jaar kwaliteit bepaald op onze eigen manier. De uitkomst is een wereldwijde reputatie voor stille, comfortabele en bovenal goedgemaakte helmen. Het resultaat is klassiek, ( een must voor iedere lange afstandsrijder ) pracht voor het oog, mooi gemaakt en erg effectief in de primair functie, bescherming.

 


Onze filosofie bij Davida komt voort uit jarenlang motorfiets te rijden.

Wij hebben uit ervaring begrepen dat het erg belangrijk is met goed materiaal onderweg te zijn. Of het nu een rondje in de stad is of een uitdagende rit, sommige dingen kennen geen compromis. Daarom hebben wij voor onze helmen altijd de best kwaliteit leder gebruikt en hebben we veel tijd geïnvesteerd in de ontwikkeling en design welke perfect pasvorm garanderen. Gemaakt rond de vorm en grootte van het hoofd, de helm maat is proportioneel – een kleinere schaal voor kleine hoofden en visa versa.

De helmen hebben er altijd goed uitgezien.

Ja, met de klassieke look en moderne vervaardiging. Wanneer het aankomt op de essentiële functie van helm veiligheid, Davida voldoet aan ‘s werelds strengste veiligheidseisen.

Gebaseerd in Liverpool, Engeland, Davida is nu de enige Engels fabrikant van motorfiets helmen.

Wij zijn trots dat, integenstelling tot sommige moderne creaties, onze helmen nog steeds handvervaardigd worden en de best beschikbare materialen gebruiken. Ieder onderscheidend detaille is met zorg vervaardigd bij vakmensen die streven naar perfectie.

Tevens hebben wij een selectie van de beste brillen beschikbaar wereldwijd. Deze zijn allemaal getest en gekeurd door ons om de goede pasvorm te garanderen en effectief werken met onze helmen. Tijd is veranderd en ons bedrijf is constant zoekende hoe we onze helmen kunnen verbeteren.

 

 

       Job, amsterdam, 2005. photo: Fid

 


dsc_7969_ret2dsc_8208_ret1dsc_8295_ret1dsc_8379_ret1dia_0009

 

 
 
 

 

 


Made at davida

030198325gd3workshop01

 
 

 

 
 
 

Excellente Pasvorm en hoge Veiligheid Standaard.

Iedere fase in het productie proces heeft een uiterst hoog attentie voor detail. Zorgvuldig geselecteerde lederhuiden worden  handmatig gesneden en genaaid voor het vormen van de binnenvoering. Het zachte leder wordt behandeld voor het verkrijgen van een hoogstaand niveau van comfort en exceptioneel stille rit. Natuurlijk leder zet zich na een tijd gedragen te zijn wat ervoor zorgt dat u het ingedragen gevoel, wat uniek is aan het materiaal, ervaart. Wij herkennen dat alleen volledig lederen binnenvoeringen comfortabel zijn in alle klimaten.
Ons onderscheidend design en traditionele kleuren zijn geïnspireerd door racer’s straat cultuur uit het verleden, van de Italiaanse drie-kleuren gedragen door Giacomo Agostini en brandende vlammen van de straat racers. Elke helmschaal is individueel handmatig gevormd en gespoten tot in perfectie. Wij bieden u ook de gelegenheid uw persoonlijk kleurencombinaties te creëren.

Al onze helmen (met uitzondering van de Davida Lunar) zijn gemaakt van Fiberglas Composiet schalen. Wij hebben een complexe Fiberglas schaal ontwikkeld voor onze moderne veilige helmen en ook het gebruik van dubbel gevoerde binnenvoeringen om de laatste Europese veiligheid voorschriften te halen. Bij Davida combineren wij onze kennis, vaardigheden en ervaringen om een luxueus comfort level te verkrijgen, unieke pasvorm en superieure kwaliteit.